Υδρομασάζ - Χρωματοθεραπεία

νερό, χρώματα & αποτοξινωτικά αλάτα


Στόχος του υδρομασάζ είναι η αξιοποίηση της ευεργετικής δράσης του νερού και των αποτοξινωτικών αλάτων που προστίθενται. Ο συνδυασμός του προγράμματος αυτού με τα ειδικά jet νερού ενισχύει την οξυγόνωση των ιστών, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, καταπραΰνει τους πόνους, ενώ παράλληλα ενισχύει το λεμφικό σύστημα και την αποβολή τοξινών από το σώμα.

Η χρωματοθεραπεία είναι μια σχετικά νέα επιστημονική θεραπευτική αγωγή που αξιοποιεί την φωτεινή ενέργεια των χρωμάτων για να διεγείρει το δέρμα ή τα όργανα του σώματος με στόχο την ενίσχυση του οργανισμού και τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Κατατάσσεται στις συμπληρωματικές εναλλακτικές αγωγές υγείας και ευεξίας. Η αγωγή της χρωματοθεραπείας είναι απλή, ευχάριστη, φυσικά εντελώς ανώδυνη και κυρίως χωρίς παρενέργειες. Στηρίζεται στην αντίληψη ότι καθένα από τα χρώματα του φάσματος του ορατού φωτός δρα σε συγκεκριμένα σημεία του οργανισμού, ασκώντας ευεργετική επίδραση στην ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου.

Η χρωματοθεραπεία στο υδρομασάζ επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση συσκευής που διοχετεύει φωτισμό με φίλτρα χρώματος στην μπανιέρα. Ο λουόμενος έχει τη δυνατότητα της ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης του συστήματος, καθώς και της επιλογής του επιθυμητού χρώματος, με τη χρήση ειδικού διακόπτη ο οποίος είναι τοποθετημένος σε κατάλληλο σημείο της μπανιέρας. Η χρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί έξι βασικά χρώματα: το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το μπλε, το πράσινο και το ιώδες-μενεξεδί. Πιο συγκεκριμένα :

ΚΟΚΚΙΝΟ: Ενισχύει την αρτηριακή πίεση των υποτασικών, δρα κατά της αναιμίας, ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος (αντιμετώπιση υποθερμίας), ενεργοποιεί την καλή κυκλοφορία του αίματος, δίνει ενέργεια, ενεργοποιεί τον αργό μεταβολισμό, καταπολεμά την κόπωση, την αδράνεια και την εσωστρέφεια.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ : Αντιμετωπίζει χρόνια πνευμονικά προβλήματα, προβλήματα του θυρεοειδούς, βοηθά στην επίλυση γυναικολογικών προβλημάτων και χαρίζει φυσική ευεξία.

ΚΙΤΡΙΝΟ : Αντιμετωπίζει την αρθρίτιδα και τους ρευματισμούς, χρησιμοποιείται σε  δερματολογικά προβλήματα, τονώνει το νευρικό σύστημα και ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

ΠΡΑΣΙΝΟ : Είναι άριστο καρδιοτονωτικό, ελέγχει την πίεση του αίματος, εξισορροπεί το νευρικό σύστημα, θεραπεύει πονοκεφάλους και έχει επουλωτική δράση. Ξεκουράζει και κατευνάζει από την ένταση της καθημερινότητας.

ΜΠΛΕ: Αντιμετωπίζει φαινόμενα ευερεθιστικότητας και ψυχικών εντάσεων, είναι πολύ αποτελεσματικό στην αϋπνία. Χρησιμοποιείται κατά ενδοκρινολογικών προβλημάτων, διαφόρων φλεγμονών, ταχυπαλμίας, ρευματισμών, πόνων περιόδου και συχνών πονοκεφάλων.

ΙΩΔΕΣ – ΜΕΝΕΞΕΔΙ: Θεωρείται σημαντικό θεραπευτικό χρώμα με ευρύτητα δράσης. Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνει τη διαισθητική ικανότητα και αμβλύνει το αίσθημα της πείνας.

pantrading

Κέντρο Εναλλακτικών Αγωγών Υγείας & Ευεξίας

δ :  Ανθ. Γαζή 1 / 3ος Όροφος / Λάρισα

Τ : 6977709747 / 6951768557

e : info@kentro-evexias.grverification code

Εισάγετε τον κωδικό ασφαλείαςΕναλλακτικές Αγωγές

Είναι ένα σύνολο από εναλλακτικές αγωγές θεραπείας αλλά και βελτίωσης της υγείας μας όπως η ανθοθεραπεία, η ομοιοπαθητική, η οστεοπαθητική και εφαρμογές της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, χαρακτηριστικότερες εκ των οποίων είναι ο βελονισμός και η μοξαθεραπεία.

Θεραπευτικό μασάζ

Οι επιστημονικές βάσεις της δράσης του μασάζ είναι πολλές. Το μασάζ λειτουργεί σε συνεργία με το κυκλοφορικό, το αρθρομυϊκό και το νευρικό σύστημα. Το θεραπευτικό μασάζ χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες, τους συνδετικούς ιστούς & βοηθάει την διάσπαση του υποδόριου λίπους, βελτιώνοντας την εμφάνιση της επιδερμίδας.

Διαγνωστικές Μέθοδοι

Το τεστ διατροφικής δυσανεξίας μπορεί να αποκαλύψει τις τροφές που επηρεάζουν τον μεταβολισμό και δεν ταιριάζουν στον οργανισμό μας. Συμπληρωματικά στο τεστ διατροφικής δυσανεξίας (τεστ τροφών) λειτουργεί μία ολιστική προσέγγιση που να περιλαμβάνει ένα διαιτολόγιο & συμπληρώματα διατροφής.

Σεμινάρια

Το κέντρο διοργανώνει σεμινάρια πάνω στα αντικείμενα τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6977709747 & 6951768557

Σκοπός μας είναι η αποκατάσταση της υγείας που αυξάνει τη διάθεση για κίνηση και δραστηριότητα και την δίψα για ζωή. Για το λόγο αυτό στο κέντρο μας υπάρχει μια πολυφωνία μεθόδων που στοχεύουν στην διαφορετικότητα και την ατομικότητα του κάθε ανθρώπου.
>>