Σεμινάρια Thai μασάζ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΑΥΛΑΝΔΕΖΙΚΟΥ ΜΑΣΑΖ

  Thai Massage 

Ταϊλανδέζικο μασάζ:  Πρακτική ίασης και ευεξίας

Το Παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο μασάζ αποτελείται από τις πιο αρχαίες μεθόδους ολιστικής θεραπευτικής και αποτελεί και σήμερα μέρος της ταϊλανδικής παραδοσιακής ιατρικής.

Η προέλευσή του συνδέεται με τα Βουδιστικά Μοναστήρια. Η ιστορία της τέχνης του Ταϊλανδέζικου μασάζ ξεκινά πριν από 2.500 χρόνια. Οι ρίζες της μεθόδου αυτής, η οποία διαδόθηκε στο δυτικό κόσμο από την Ταϊλάνδη, και σήμερα είναι πολύ δημοφιλής, βρίσκονται στην εποχή του Βούδα, όταν ένας γιατρός ονομαζόμενος Shivago γνωστός για τις πνευματικές του δυνάμεις άρχισε να θεραπεύει ασθενείς με την τεχνική αυτή.

Το Ταϊλανδέζικο μασάζ έχει αναγνωριστεί ως η πρακτική αυτού που η βουδιστική σκέψη ονομάζει καλοσυνάτη αγάπη. Βασισμένο στην αρχαία ταϊλανδέζικη μάλαξη και στην ινδική φιλοσοφία της yoga, είναι ένα μασάζ που χαλαρώνει, ευθυγραμμίζει και ανακουφίζει το σώμα από πόνους και εντάσεις με βαθιές πιέσεις κατά μήκος των ενεργειακών γραμμών. Οι κυριότερες ενεργειακές γραμμές η και ενεργειακά κανάλια είναι δέκα (Sib Sen) και η ενέργεια που κυλάει μέσα από αυτές υποστηρίζει τη σωματική, διανοητική και συναισθηματική υγεία.

Το ταϊλανδέζικο μασάζ χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό πoλλών και διαφορετικών τεχνικών, όπως διατάσεις, πιέσεις βελονιστικών ή ρεφλεξολογικών σημείων, πιέσεις σε ενεργειακά κέντρα και κανάλια. Οι τεχνικές αυτές εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας τις παλάμες, τους αντίχειρες, τους πήχεις, τους αγκώνες, τα γόνατα και τα πόδια.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της άσκησης των τεχνικών του παραδοσιακού ταϊλανδέζικου μασάζ είναι το πολύ εντυπωσιακό των κινήσεων, πιέσεων και διατάσεων, που επιτυγχάνονται με πολύπλοκα κλειδώματα, λαβές  και κινήσεις  μοχλισμού των δύο σωμάτων που εμπλέκονται στη συνεδρία.

Πέρα από τη χαλάρωση, το ταϊλανδέζικο μασάζ εναρμονίζει και αναζωογονεί τη ροή της σωματικής ενέργειας διευκολύνοντας την επανασύνδεση του σώματος με την ψυχή και το μυαλό. Όπως στο Shiatsu και σε άλλες εφαρμογές της παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, όταν η ενέργεια που ρέει μέσα σε ενεργειακά κανάλια και είναι υπεύθυνη για τη ζωή μας σε υλικό, συναισθηματικό ή νοητικό επίπεδο, βρεθεί σε κατάσταση ανισορροπίας, αυτό δημιουργεί το αίσθημα του πόνου και την άφιξη της ασθένειας.

Κάθε κίνηση που γίνεται δεν είναι μηχανική, αλλά γεμάτη αγάπη και σεβασμό για τον άνθρωπο που τη δέχεται.

Το μασάζ συντελεί στη μείωση της έντασης και του στρες, βοηθάει στην απελευθέρωση του ενεργειακού μπλοκαρίσματος και της στασιμότητας, βελτιώνει τη στάση του σώματος, δημιουργεί ευλυγισία και ανακουφίζει από μυοσκελετικά προβλήματα. Τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται μέσα από αυτή τη μέθοδο είναι μεγαλύτερη ευλυγισία του σώματος, θεραπεία μακροχρόνιων τραυματισμών και μυϊκών πόνων, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της ενέργειας, μείωση της έντασης και του στρες. Γίνεται επίσης μασάζ των εσωτερικών οργάνων, και κατά συνέπεια βελτιώνεται η λειτουργία του αναπνευστικού, του κυκλοφορικού και του νευρικού συστήματος. Το μασάζ αυτό γίνεται με άνετα βαμβακερά ρούχα.                                                                                                                                    

 Ποια είναι τα οφέλη του Thai massage

Τα οφέλη του Thai massage  μπορούν να αναλυθούν ως εξής:                                                                   

 Για τον Δέκτη:

-Απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης σε όλο το σώμα και εξισορρόπησης του μυαλού. Όλες οι καθημερινές εντάσεις και ανησυχίες διαλύονται, οι σφιγμένοι μύες     χαλαρώνουν και μερικές φορές το μυαλό γλιστρά σε άλλη διάσταση ή ακόμα και σε βαθύ ύπνο όπου στην περίπτωση αυτή ξυπνάμε αναζωογονημένοι και αφυπνισμένοι σε πλήρη εγρήγορση.

-Οι περισσότεροι επαγγελματίες αθλητές γνωρίζουν πολύ καλά την αξία του να είναι σε εγρήγορση και να αισθάνονται αναζωογονημένοι πριν το συναγωνισμό.

-Αποκτάμε μια καλύτερη ιδέα του εαυτού μας που προκύπτει από την αίσθηση ευημερίας και χαρά για ζωή! Ο νους μας ενεργοποιείται σε μια (χαλαρή) διάσταση ευφορίας χωρίς τις αρνητικές παρενέργειες που είναι συνυφασμένες με τις ουσίες.

-Με χαλαρούς μύες, η κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου βελτιώνονται σημαντικά. H υπερδραστηριότητα βοηθά τους μύες μας να αποβάλουν ευκολότερα τις τοξίνες και τα απόβλητα της καύσης και αποτρέπει την ακαμψία και το πόνο. Το σώμα μας λαμβάνει περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά και το ανοσοποιητικό μας σύστημα δρα πιο αποτελεσματικά στο να απομακρύνει τους φορείς διαφόρων ασθενειών.

-Συντηρεί καλό μυϊκό τόνο και αποτρέπει την ατροφία, ιδιαίτερα στην περίπτωση ενός ατόμου που πρέπει να παραμείνει αδρανής (αγύμναστος) για μεγάλα χρονικά διαστήματα π.χ. στην περίπτωση χρόνιας ασθένειας ή τραυματισμού.

-Τα εσωτερικά όργανα ενεργοποιούνται ώστε να λειτουργήσουν στην καλύτερη απόδοση τους. Επιπρόσθετα, σημειώνεται σημαντική βελτίωση στο πεπτικό μας σύστημα, στην απορρόφηση θρεπτικών ουσιών και στην αποβολή τοξινών από τον οργανισμό μας

-Ως αποτέλεσμα της καλής κυκλοφορίας του αίματος, επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης.

-Ένα παιδί που λαμβάνει συχνό μασάζ με αγάπη είναι σίγουρο ότι θα μεγαλώσει ως ένα σταθερό, ήρεμο και γεμάτο αυτοπεποίθηση άτομο.

 

Για τον Θεραπευτή:

 

-Ο Θεραπευτής νιώθει έντονη αίσθηση χαράς,  και ολοκλήρωση. Ενδυναμώνονται τα θετικά  αισθήματα και αναπτύσσεται διαπροσωπική  ευαισθησία, καθώς και ικανότητα να κατανοεί,να αποδέχεται και να αντιδρά με κατανόηση προς τους άλλους.

 

 

Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο για την βασική ενημέρωση και εμπειρία γύρω από την θεραπευτική αυτή μέθοδο. Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, σπουδαστές σχολών φυσιοθεραπείας, αισθητικής, και σε αθλητές και γυμναστές και  σε ιδιώτες. Πολλά ακόμη έχουν γραφτεί και μπορούν να λεχθούν για το thai massage, αλλά η καλύτερη οδός είναι μέσω της προσωπικής εμπειρίας.

Εκπαίδευση:

  • Διάρκεια:  30 διδακτικές ώρες

 

  Για περισσότερες πληροφορίες (ημερομηνίες,διάρκεια δίδακτρα) για τα σεμινάρια του έτους πατήστε εδώ.

 

Σε περίπτωση προεξόφλησης των διδάκτρων έκπτωση  10%

Σε όλα τα σεμινάρια παρέχονται σημειώσεις  & βεβαίωση παρακολούθησης.

Παρακαλώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν είτε με e-mail είτε με  τηλέφωνο.


Για  οποιαδήποτε  πληροφορία  απευθυνθείτε  στο...

 

                    

Ανθίμου Γαζή 1  Λάρισα

τηλ. 6951768557 , 6977709747   


info@kentro-evexias.gr

 

 

 

  

  


Εναλλακτικές Αγωγές

Είναι ένα σύνολο από εναλλακτικές αγωγές θεραπείας αλλά και βελτίωσης της υγείας μας όπως η ανθοθεραπεία, η ομοιοπαθητική, η οστεοπαθητική και εφαρμογές της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, χαρακτηριστικότερες εκ των οποίων είναι ο βελονισμός και η μοξαθεραπεία.

Θεραπευτικό μασάζ

Οι επιστημονικές βάσεις της δράσης του μασάζ είναι πολλές. Το μασάζ λειτουργεί σε συνεργία με το κυκλοφορικό, το αρθρομυϊκό και το νευρικό σύστημα. Το θεραπευτικό μασάζ χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες, τους συνδετικούς ιστούς & βοηθάει την διάσπαση του υποδόριου λίπους, βελτιώνοντας την εμφάνιση της επιδερμίδας.

Διαγνωστικές Μέθοδοι

Το τεστ διατροφικής δυσανεξίας μπορεί να αποκαλύψει τις τροφές που επηρεάζουν τον μεταβολισμό και δεν ταιριάζουν στον οργανισμό μας. Συμπληρωματικά στο τεστ διατροφικής δυσανεξίας (τεστ τροφών) λειτουργεί μία ολιστική προσέγγιση που να περιλαμβάνει ένα διαιτολόγιο & συμπληρώματα διατροφής.

Σεμινάρια

Το κέντρο διοργανώνει σεμινάρια πάνω στα αντικείμενα τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6977709747 & 6951768557

Σκοπός μας είναι η αποκατάσταση της υγείας που αυξάνει τη διάθεση για κίνηση και δραστηριότητα και την δίψα για ζωή. Για το λόγο αυτό στο κέντρο μας υπάρχει μια πολυφωνία μεθόδων που στοχεύουν στην διαφορετικότητα και την ατομικότητα του κάθε ανθρώπου.
>>