Σεμινάρια μασάζ με βεντούζες

 Βεντούζες - Μασάζ με Βεντούζες (Cupping Massage) - Μόξα

Το Εντατικό Σεμινάριο Μόξα και Βεντούζες δίνει τις κύριες τεχνικές μοξαθεραπείας και βεντουζών (κινέζικες παραδοσιακές εφαρμογές), για άμεση αντιμετώπιση πόνου και διάφορων άλλων προβλημάτων. Επίσης,θα μελετηθούν οι τρόποι συνδυασμού των τεχνικών αυτών με χειρομάλαξη.

 

Οι βεντούζες αποτελούν μια μέθοδο θεραπείας που βασίζεται στην δημιουργία μιας τοπικής απορροφητικής δύναμης εφαρμόζοντας στο δέρμα βάζα με κενό αέρος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ανάδυση προς την επιφάνεια βαθύτερων στρωμάτων στάσιμου Qi (ενέργειας) και αίματος καθώς και παθογόνου. Με αυτόν τον τρόπο επίσης μπορούν να αφαιρεθούν στάσιμες τοξίνες από το σώμα.

Οι βεντούζες δεν είναι ελληνικής προέλευσης αλλά μια αρχαία τεχνική που προέρχεται από την μακρινή Κίνα. Η αρχική χρήση της ξεκίνησε με κούφια κέρατα ζώων για να τραβήξουν τις τοξίνες από τα τσιμπήματα φιδιών και μολύνσεις του δέρματος. Τα κέρατα σιγά-σιγά αντικαταστάθηκαν από κύπελλα μπαμπού και τελικά από γυαλί. Με την πάροδο των χρόνων οι θεραπευτικές εφαρμογές έχουν επίσης εξελιχθεί με την τελειοποίηση του ίδιου του κύπελλου, και με τις κοινωνίες που χρησιμοποιούσαν την βεντούζα ως θεραπευτική αγωγή. Η αρχαιότερη εικονογραφημένη καταγραφή της βεντούζας ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο γύρω στο 1500 π.Χ.. Μεταφράσεις ιερογλυφικού κειμένου για την αρχαία ιατρική αναφέρουν λεπτομερώς τη χρήση βεντούζα για πυρετό, πόνος, ίλιγγο, διαταραχές εμμήνου ρύσεως, αδυναμία και επιτάχυνση της «θεραπευτική κρίση» της νόσου.

Από τους Αιγυπτίους, οι βεντούζες πέρασαν στους αρχαίους Έλληνες, όπου ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, τις συνιστούσε για ποικιλία παθήσεων. Η μέθοδος σταδιακά όμως ατόνησε και ξεχάστηκε..

Σήμερα επανακάμπτει διακριτικά μεν αλλά ως μία ισχυρή θεραπευτική αγωγή δε, που μπορεί να συμπληρώσει άλλες θεραπείες που κυμαίνονται από θεραπείες ευεξίας σε spa, και φυσιοθεραπεία.

Το μασάζ με βεντούζες αποτελεί μια τεχνική μασάζ που βασίζεται στις βεντούζες. Δημιουργώντας κενό και αρνητική πίεση το μασάζ βοηθά δραστικά να παροχετεύσει τα κατακρατημένα υγρά και τοις τοξίνες. Τονώνει το περιφερικό νευρικό σύστημα, επαναφέρει την ελεύθερη ροή αίματος και ενέργειας στους μύες και στο δέρμα και λύνει συμφύσεις στον συνδετικό ιστό και στους μαλακούς ιστούς του σώματος. Είναι επίσης αποτελεσματικό στην αγωγή κατά της κυτταρίτιδας.

Οι Νέες Βεντούζες δεν γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο, με τη φλόγα δηλαδή, αλλά με ένα ειδικό σετ όπου η αναρρόφηση   γίνεται εύκολα με μια ειδική αντλία και βεντούζες σε διάφορα μεγέθη. Ο τρόπος αυτός  είναι   πιο εύκολος, και βασικά πιο ασφαλής.

Άλλες χρήσεις των βεντουζών είναι αισθητική φύσης και αφορούν την  βελτίωση της όψης της κυτταρίτιδας μιας και βοηθάει στην τόνωση της μικροκυκλοφορίας και την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα μας.Υπάρχουν επίσης και μίνι βεντουζίτσες για  μασάζ και ενεργοποίηση της μικροκυκλοφορίας στο πρόσωπο πετυχαίνοντας έτσι  ένα φυσικό λίφτινγκ


 Χρήσεις                                                                                   

Οι βεντούζες:

 • Βελτιώνουν την ελεύθερη ροή του qi (ενέργειας) και του αίματος στους μεσημβρινούς
 • Μειώνουν το οίδημα και τον πόνο
 • Διασπείρουν το κρύο και την υγρασία
 • Aφαιρούν τις τοξίνες από τον οργανισμό
 • Λύνουν συμφύσεις
 • Λύνουν μπλοκαρίσματα στον συνδετικό ιστό
 • Χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις ρευματικών ή αρθριτικών πόνων
 • Για γαστρεντερικά προβλήματα (στομαχόπονος, ναυτία, δυσπεψία)
 • Για διαταραχές του αναπνευστικού (βήχας, άσθμα, κρύωμα)
 • Για μυϊκούς πόνους λόγω διαστρέμματος ή θλάσης - λόγω συγκέντρωσης γαλακτικού οξέος
 • Για χρόνιους πόνους στη μέση
 • Πόνους δυσμηνόρροιας
 • Δάγκωμα φιδιού 

Εκπαίδευση:

Απευθύνεται  σε  σπουδαστές, επαγγελματίες υγείας & ιδιώτες.                                                    

Για περισσότερες πληροφορίες (ημερομηνίες,διάρκεια δίδακτρα) για τα σεμινάρια του έτους πατήστε εδώ.       

 

Σε περίπτωση προεξόφλησης των διδάκτρων έκπτωση  10%

Σε όλα τα σεμινάρια παρέχονται σημειώσεις  & βεβαίωση παρακολούθησης.

Παρακαλώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν είτε με e-mail είτε με  τηλέφωνο.


Για  οποιαδήποτε  πληροφορία  απευθυνθείτε  στο...

  


  

Ανθίμου Γαζή 1  Λάρισα

τηλ. 6951768557 , 6977709747   


info@kentro-evexias.gr

 

 


Εναλλακτικές Αγωγές

Είναι ένα σύνολο από εναλλακτικές αγωγές θεραπείας αλλά και βελτίωσης της υγείας μας όπως η ανθοθεραπεία, η ομοιοπαθητική, η οστεοπαθητική και εφαρμογές της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, χαρακτηριστικότερες εκ των οποίων είναι ο βελονισμός και η μοξαθεραπεία.

Θεραπευτικό μασάζ

Οι επιστημονικές βάσεις της δράσης του μασάζ είναι πολλές. Το μασάζ λειτουργεί σε συνεργία με το κυκλοφορικό, το αρθρομυϊκό και το νευρικό σύστημα. Το θεραπευτικό μασάζ χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες, τους συνδετικούς ιστούς & βοηθάει την διάσπαση του υποδόριου λίπους, βελτιώνοντας την εμφάνιση της επιδερμίδας.

Διαγνωστικές Μέθοδοι

Το τεστ διατροφικής δυσανεξίας μπορεί να αποκαλύψει τις τροφές που επηρεάζουν τον μεταβολισμό και δεν ταιριάζουν στον οργανισμό μας. Συμπληρωματικά στο τεστ διατροφικής δυσανεξίας (τεστ τροφών) λειτουργεί μία ολιστική προσέγγιση που να περιλαμβάνει ένα διαιτολόγιο & συμπληρώματα διατροφής.

Σεμινάρια

Το κέντρο διοργανώνει σεμινάρια πάνω στα αντικείμενα τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6977709747 & 6951768557

Σκοπός μας είναι η αποκατάσταση της υγείας που αυξάνει τη διάθεση για κίνηση και δραστηριότητα και την δίψα για ζωή. Για το λόγο αυτό στο κέντρο μας υπάρχει μια πολυφωνία μεθόδων που στοχεύουν στην διαφορετικότητα και την ατομικότητα του κάθε ανθρώπου.
>>