Σπονδυλοθεραπεία


Τι είναι Σπονδυλοθεραπεία

Η Σπονδυλοθεραπεία είναι ένα σύστημα που απευθύνεται στους απροσδιόριστους πόνους της πλάτης και άλλων μερών του σώματος. Είναι μια εκτενής σωματική θεραπεία με συγκεκριμένη νευρομυϊκή προσέγγιση που καθιστά δυνατή την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης χωρίς την εφαρμογή έντονης και απότομης πίεσης.

Οι μύες και άλλοι μαλακοί ιστοί του σώματός σας αποτελούν το 75% του σωματικού σας βάρους, και καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από όλο το υπόλοιπο του σώματος μαζί. Αν ένας μυς είναι σε σπασμό, τότε όχι μόνο καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από ότι χρειάζεται, αλλά επηρεάζει το κάθε τι που κάνετε και μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας ποικιλοτρόπως, όπως για παράδειγμα με το σφίξιμο γύρω από τις αρθρώσεις, τη συμπίεση των αιμοφόρων αγγείων και την πίεση στα νεύρα.

Για να απαλλαγεί το σώμα από πόνους και προβλήματα – πρώτα πρέπει να απελευθερωθούν οι σφιγμένοι μύες! Στη Σπονδυλοθεραπεία επιτυγχάνεται ακριβώς αυτό το πράγμα, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία ήπιων τεχνικών που περιλαμβάνουν και σκελετική ευθυγράμμιση.

Η σπονδυλική στήλη είναι ο προστάτης του νωτιαίου μυελού και γι’αυτό είναι ίσως ο σημαντικότερος τομέας του ανθρώπινου σώματος και έχει κρίσιμη σχέση με πολλά προβλήματα. Αναλογιστείτε μόνο πως όλα τα νεύρα εξέρχονται από αυτήν. Κατά συνέπεια η ένταση μέσα στη πλάτη και τους σπονδυλικούς μυς μπορεί να σχετίζεται με τον πόνο σε πολλά μέρη του σώματος, καθώς και με πολλά συμπτώματα και ασθένειες που φαίνονται να μην έχουν σχέση.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η μέθοδος δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε προβλήματα της σπονδυλικής στήλης. Αντίθετα μπορεί να αντιμετωπίσει τους περισσότερους σωματικούς πόνους. Το σώμα σας – αυτή τη στιγμή – είναι το άθροισμα όλων όσων σας έχουν συμβεί στη ζωή σας: όλα αυτά τα χτυπήματα, τραντάγματα, ατυχήματα, τραυματισμοί, ασθένειες, εγχειρήσεις,ακόμα και συναισθηματικές απογοητεύσεις. Στη Σπονδυλοθεραπεία, όταν δουλεύουμε στο σώμα σας, δουλεύουμε και σε όλα όσα σας έχουν συμβεί με έναν πραγματικά βαθύ, εμπεριστατωμένο τρόπο.

Οι τεχνικές Σπονδυλοθεραπείαςεστιάζονται κυρίως στους μαλακούς ιστούς του σώματος (μυς, συνδέσμους, περιτονία κλπ.) και είναι σχεδιασμένες με βάση την αρχή “της ελάχιστης πίεσης”. Ο στόχος είναι η απελευθέρωση της μυϊκής έντασης και η αναδόμηση της διακεκομμένης επικοινωνίας μεταξύ εγκεφάλου – νεύρων - μυών.

Αρχές λειτουργίας της Σπονδυλοθεραπείας

Οι μύες είναι οι παράγοντες της κίνησης και της σταθερότητας. Είναι επίσης μια από τις πρωταρχικές πηγές πόνου, δυσφορίας και αναπηρίας. Οι περισσότερες νευρικές απολήξεις βρίσκονται σε μυς, όλα τα νεύρα διαπερνούν μυς και τα νεύρα μεταφέρουν τα μηνύματα του πόνου στον εγκέφαλο.

Οι μύες χρησιμοποιούν ενέργεια. Είναι κατά πολύ οι μεγαλύτεροι χρήστες ενέργειας του σώματος και όταν συστέλλονται χρησιμοποιούν ακόμα περισσότερη. Όταν βρίσκονται σε συνεχή σπασμό καταναλώνουν υπερβολική ενέργεια. Αυτό συνεπάγεται ότι μειώνοντας την ένταση και την υπερένταση στους μυς θα μειώσουμε την ενέργεια που χρησιμοποιείται και θα την ελευθερώσουμε για να χρησιμοποιηθεί για την ίαση ή απλά για τις υπόλοιπες λειτουργίες της ζωής.

Επιπλέον, με την απελευθέρωση της έντασης σε έναν μυ υπάρχει η ευεργετική έμμεση συνέπεια της μείωσης της έντασης και στους περιφερικούς μυς και γίνεται δυνατή η ευθυγράμμιση της σκελετικής δομής. Όλα αυτά συντελούν στη μείωση του πόνου, την καλύτερη στάση του σώματος και τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Καταστάσεις που μπορεί να βοηθήσει η Σπονδυλοθεραπεία

 • Σκολίωση
 • Κύφωση
 • Λόρδωση
 • Δισκοκήλες
 • Αυχενικό
 • Πονοκέφαλοι
 • Ημικρανίες
 • Ψύξη
 • Σύνδρομο μαστιγίου
 • Ισχιαλγία
 • Μυαλγίες
 • Νευραλγίες
 • Αρθραλγίες
 • Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
 • Τενοντίτιδα
 • Σύνδρομο επαναλαμβανόμενης καταπόνησης
 • Επιφανειακές και εσωτερικές ουλές
 • Πόνοι περιόδου
 • Απροσδιόριστοι σωματικοί πόνοι

 

Η συγκεκριμένη προσέγγιση που χρησιμοποιείται κάθε φορά διαφέρει από δέκτη σε δέκτη και από συνεδρία σε συνεδρία. Βασίζεται στις παραπάνω βασικές αρχές αλλά διαμορφώνεται και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ανθρώπου με σκοπό ο μηχανισμός ίασης του ίδιου του ατόμου να είναι αυτό που απαλλάσσει και χαλαρώνει το μυ.

pantrading

Κέντρο Εναλλακτικών Αγωγών Υγείας & Ευεξίας

δ :  Ανθ. Γαζή 1 / 3ος Όροφος / Λάρισα

Τ : 6977709747 / 6951768557

e : info@kentro-evexias.grverification code

Εισάγετε τον κωδικό ασφαλείαςΕναλλακτικές Αγωγές

Είναι ένα σύνολο από εναλλακτικές αγωγές θεραπείας αλλά και βελτίωσης της υγείας μας όπως η ανθοθεραπεία, η ομοιοπαθητική, η οστεοπαθητική και εφαρμογές της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, χαρακτηριστικότερες εκ των οποίων είναι ο βελονισμός και η μοξαθεραπεία.

Θεραπευτικό μασάζ

Οι επιστημονικές βάσεις της δράσης του μασάζ είναι πολλές. Το μασάζ λειτουργεί σε συνεργία με το κυκλοφορικό, το αρθρομυϊκό και το νευρικό σύστημα. Το θεραπευτικό μασάζ χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες, τους συνδετικούς ιστούς & βοηθάει την διάσπαση του υποδόριου λίπους, βελτιώνοντας την εμφάνιση της επιδερμίδας.

Διαγνωστικές Μέθοδοι

Το τεστ διατροφικής δυσανεξίας μπορεί να αποκαλύψει τις τροφές που επηρεάζουν τον μεταβολισμό και δεν ταιριάζουν στον οργανισμό μας. Συμπληρωματικά στο τεστ διατροφικής δυσανεξίας (τεστ τροφών) λειτουργεί μία ολιστική προσέγγιση που να περιλαμβάνει ένα διαιτολόγιο & συμπληρώματα διατροφής.

Σεμινάρια

Το κέντρο διοργανώνει σεμινάρια πάνω στα αντικείμενα τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6977709747 & 6951768557

Σκοπός μας είναι η αποκατάσταση της υγείας που αυξάνει τη διάθεση για κίνηση και δραστηριότητα και την δίψα για ζωή. Για το λόγο αυτό στο κέντρο μας υπάρχει μια πολυφωνία μεθόδων που στοχεύουν στην διαφορετικότητα και την ατομικότητα του κάθε ανθρώπου.
>>