Σιάτσου Μασάζ

πίεση με τα δάκτυλα


Το Σιάτσου είναι μία μέθοδος ευεξίας, που συνδυάζεται άριστα με όλες τις άλλες μεθόδους κλασσικής ή φυσικής θεραπείας. Αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία στις αρχές του 20ου αιώνα και βασίζεται θεωρητικά στην ολιστική προσέγγιση της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Η ακριβής μετάφραση της λέξης Shiatsu στα Ιαπωνικά σημαίνει «πίεση με τα δάκτυλα». Στην ουσία το Σιάτσου δεν περιλαμβάνει μόνο πιέσεις, αλλά πολλούς άλλους τύπους μάλαξης, όχι μόνον με τα δάκτυλα, αλλά επίσης με τις παλάμες, τους αγκώνες, τα γόνατα, τους πήχεις, τις κνήμες και τα πέλματα.

Η κάθετη διείσδυση γίνεται πάνω στα ενεργειακά κανάλια του σώματος (μεσημβρινούς). Οι μεσημβρινοί ρυθμίζουν τη ροή της ενέργειας σε όλο τον οργανισμό μέσω ενός δικτύου, που συνδέει το εξωτερικό με το εσωτερικό σε ένα ενιαίο σύμπλεγμα λειτουργιών. Η διέγερση των επιφανειακών μεσημβρινών επηρεάζει το εσωτερικό περιβάλλον του οργανισμού, εξισορροπώντας τη ροή της ενέργειας και ενισχύοντας το εγγενές θεραπευτικό δυναμικό του ατόμου.

Συμβάλλοντας στην αύξηση της ζωτικότητας και της ευλυγισίας, το Σιάτσου αποτελεί και πρόληψη και αποκατάσταση για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Το Σιάτσου - Shiatsu είναι κατάλληλο για την πρόληψη και αντιμετώπιση ενός μεγάλου εύρους προβλημάτων. Μεταξύ αυτών έχει ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στα εξής θέματα:

  • Πόνους κάθε φύσης (στις αρθρώσεις, κράμπες, αθλητικοί τραυματισμοί, ρευματικοί πόνοι) - Προβλήματα μυοσκελετικά σπονδυλικής στήλης (Πόνοι στη μέση, αυχενικό σύνδρομο)
  • Αίσθηση κόπωσης - Ενδυνάμωση και υποστήριξη ανάρρωσης μετά από ασθένειες
  • Προβλήματα εμμήνου ρήσης, γυναικολογικά προβλήματα, πονοκέφαλοι
  • Αδυναμία συγκέντρωσης, στρες, άγχος, νευρικότητα, αϋπνίες, συναισθηματική φόρτιση
  • Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος
  • Πεπτικές διαταραχές (δυσπεψία, κολίτιδα, δυσκοιλιότητα)
  • Μειωμένη λίμπιντο

Τα αποτελέσματα, που συνοδεύονται συνήθως από ένα αίσθημα βαθιάς χαλάρωσης, είναι αισθητά από την πρώτη συνεδρία. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου μία ώρα και η συχνότητα εξαρτάται από την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης.

Παρέχονται συνεδρίες  και διοργανώνονται σεμινάρια απο την καθηγήτρια Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής κ. Εύα Κουκούτση 

pantrading

Κέντρο Εναλλακτικών Αγωγών Υγείας & Ευεξίας

δ :  Ανθ. Γαζή 1 / 3ος Όροφος / Λάρισα

Τ : 6977709747 / 6951768557

e : info@kentro-evexias.grverification code

Εισάγετε τον κωδικό ασφαλείαςΕναλλακτικές Αγωγές

Είναι ένα σύνολο από εναλλακτικές αγωγές θεραπείας αλλά και βελτίωσης της υγείας μας όπως η ανθοθεραπεία, η ομοιοπαθητική, η οστεοπαθητική και εφαρμογές της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, χαρακτηριστικότερες εκ των οποίων είναι ο βελονισμός και η μοξαθεραπεία.

Θεραπευτικό μασάζ

Οι επιστημονικές βάσεις της δράσης του μασάζ είναι πολλές. Το μασάζ λειτουργεί σε συνεργία με το κυκλοφορικό, το αρθρομυϊκό και το νευρικό σύστημα. Το θεραπευτικό μασάζ χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες, τους συνδετικούς ιστούς & βοηθάει την διάσπαση του υποδόριου λίπους, βελτιώνοντας την εμφάνιση της επιδερμίδας.

Διαγνωστικές Μέθοδοι

Το τεστ διατροφικής δυσανεξίας μπορεί να αποκαλύψει τις τροφές που επηρεάζουν τον μεταβολισμό και δεν ταιριάζουν στον οργανισμό μας. Συμπληρωματικά στο τεστ διατροφικής δυσανεξίας (τεστ τροφών) λειτουργεί μία ολιστική προσέγγιση που να περιλαμβάνει ένα διαιτολόγιο & συμπληρώματα διατροφής.

Σεμινάρια

Το κέντρο διοργανώνει σεμινάρια πάνω στα αντικείμενα τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6977709747 & 6951768557

Σκοπός μας είναι η αποκατάσταση της υγείας που αυξάνει τη διάθεση για κίνηση και δραστηριότητα και την δίψα για ζωή. Για το λόγο αυτό στο κέντρο μας υπάρχει μια πολυφωνία μεθόδων που στοχεύουν στην διαφορετικότητα και την ατομικότητα του κάθε ανθρώπου.
>>