Σεμινάρια ρεφλεξολογίας

Πέλματα !   Ο  καθρέφτης του σώματος  και των εσωτερικών οργάνων    

 Ένας τέλειος μικρόκοσμος, ένας μικρός χάρτης ολόκληρου του σώματος    

 

                                                  

                                                                                                                

Η Ρεφλεξολογία είναι μία από τις πιο αρχαίες θεραπευτικές τέχνες η οποία βασίζεται στην ύπαρξη ανακλαστικών σημείων στα πέλματα και στις παλάμες, που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος. Τα πέλματα και οι παλάμες είναι ο καθρέπτης ολόκληρου του σώματός μας! Ανακλούν την ενεργειακή και φυσιολογική κατάσταση των υπόλοιπων οργάνων και τμημάτων του σώματος μας.

            Όταν ένα όργανο ή μέρος του σώματος είναι επιβαρυμένο και δυσλειτουργεί , ανακλάται η κατάσταση αυτή σε σημεία ή ζώνες  των πελμάτων. Τα επιβαρυμένα σημεία στα πέλματα,  αντιδρούν  με ευαισθησία και πόνο στο άγγιγμα και στην ειδική πίεση που θα ασκηθεί επάνω τους. Το ευεργετικό ερέθισμα που θα δεχτούν , θα μεταφερθεί, πάλι με ανακλαστικό τρόπο, πίσω από όπου προήλθε ο πόνος, επιφέροντας έτσι την εξομάλυνση και εξισορρόπηση του οργάνου ή της περιοχής.

Έτσι, η Ρεφλεξοθεραπεία εφαρμόζεται κυρίως στα πέλματα, ασκώντας ειδικές τεχνικές πίεσης και μάλαξης, με στόχο την αποσυμφόρηση και την ενεργοποίηση συγκεκριμένων ανακλαστικών σημείων και νευρικών απολήξεων που πηγάζουν από όλο το σώμα και τα εσωτερικά όργανα.

Το σεμινάριο που θα ακολουθήσει είναι ειδικά σχεδιασμένο για την βασική ενημέρωση και εμπειρία γύρω από την θεραπευτική αυτή μέθοδο με τρόπο που προσφέρει προσωπική ανάπτυξη και διασκέδαση. Το Σεμινάριο αυτό, απευθύνεται σ' αυτούς που θέλουν να μάθουν Ρεφλεξολογία ώστε να την εφαρμόζουν ερασιτεχνικά στο οικογενειακό τους περιβάλλον, αλλά και αποτελεί τη βασική γνώση, για την μετέπειτα σπουδή και εμβάθυνση, για αυτούς που θα ασχοληθούν επαγγελματικά, με αυτή την θεραπευτική τέχνη.

Βασικές αρχές και δράσεις

·         Εισαγωγή και βασική ανάλυση Ανατομίας και Φυσιολογίας των ζωτικών οργάνων

·         Εισαγωγή στις Ανακλαστικές Ζώνες και στην τοπογραφία τους

·         Αναλυτική χαρτογράφηση των πελμάτων

·         Τεχνικές  χαλάρωσης πελμάτων

·         Τεχνικές  πίεσης, λαβές, βασικοί θεραπευτικοί χειρισμοί

·         Εκμάθηση τεχνικής πλήρους συνεδρίας

Εκπαίδευση:

         Διάρκεια: 30 διδακτικές ώρες, 2 σαββατοκύριακα


Για περισσότερες πληροφορίες (ημερομηνίες,διάρκεια δίδακτρα) για τα σεμινάρια του έτους πατήστε εδώ.

 


Σε περίπτωση προεξόφλησης των διδάκτρων έκπτωση  10%

Σε όλα τα σεμινάρια παρέχονται σημειώσεις & βεβαίωση παρακολούθησης.

Παρακαλώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν είτε με e-mail είτε με  τηλέφωνο.


Για  οποιαδήποτε  πληροφορία  απευθυνθείτε  στο...

 


  

Ανθίμου Γαζή 1  Λάρισα

τηλ. 6951768557 , 6977709747   


info@kentro-evexias.gr


Εναλλακτικές Αγωγές

Είναι ένα σύνολο από εναλλακτικές αγωγές θεραπείας αλλά και βελτίωσης της υγείας μας όπως η ανθοθεραπεία, η ομοιοπαθητική, η οστεοπαθητική και εφαρμογές της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, χαρακτηριστικότερες εκ των οποίων είναι ο βελονισμός και η μοξαθεραπεία.

Θεραπευτικό μασάζ

Οι επιστημονικές βάσεις της δράσης του μασάζ είναι πολλές. Το μασάζ λειτουργεί σε συνεργία με το κυκλοφορικό, το αρθρομυϊκό και το νευρικό σύστημα. Το θεραπευτικό μασάζ χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες, τους συνδετικούς ιστούς & βοηθάει την διάσπαση του υποδόριου λίπους, βελτιώνοντας την εμφάνιση της επιδερμίδας.

Διαγνωστικές Μέθοδοι

Το τεστ διατροφικής δυσανεξίας μπορεί να αποκαλύψει τις τροφές που επηρεάζουν τον μεταβολισμό και δεν ταιριάζουν στον οργανισμό μας. Συμπληρωματικά στο τεστ διατροφικής δυσανεξίας (τεστ τροφών) λειτουργεί μία ολιστική προσέγγιση που να περιλαμβάνει ένα διαιτολόγιο & συμπληρώματα διατροφής.

Σεμινάρια

Το κέντρο διοργανώνει σεμινάρια πάνω στα αντικείμενα τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6977709747 & 6951768557

Σκοπός μας είναι η αποκατάσταση της υγείας που αυξάνει τη διάθεση για κίνηση και δραστηριότητα και την δίψα για ζωή. Για το λόγο αυτό στο κέντρο μας υπάρχει μια πολυφωνία μεθόδων που στοχεύουν στην διαφορετικότητα και την ατομικότητα του κάθε ανθρώπου.
>>