Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική

Ηλεκτρο-βελονισμός
Ο Ηλεκτροβελονισμός είναι μέρος της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, η οποία επίσης περιλαμβάνει: τον βελονισμό, θεραπευτικές ασκήσεις (Qi Gong, Tai Ji Quan), την κινέζικη βοτανοθεραπεία το κινέζικο μασάζ (TUINA), την κινέζικη διαιτητική. Ο σκοπός του στην Κινέζικη ιατρική είναι να διεγείρει ή να ισορροπήσει, τη ροή της σωματικής ενέργειας (η οποία αναφέρεται με τον όρο τσι) που πιστεύεται ότι επηρεάζει την φυσική λειτουργία του οργανισμού και την ικανότητά του να αυτοθεραπεύεται. Τί προβλήματα αντιμετωπίζονται με ηλεκτροβελονισμό; Στη Δύση, ο ηλεκτροβελονισμός συχνά σχετίζεται με τα οφέλη που προσφέρει στον έλεγχο του πόνου, καθώς είναι μια δημοφιλής συμπληρωματική θεραπεία για τις έξεις. Ωστόσο, στα χέρια ενός καλά εκπαιδευμένου θεραπευτή μπορεί να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενός ευρύτερου φάσματος ασθενειών. Ενεργοποιεί τον οργανισμό, αποσυμφορεί και εξισορροπεί τα όργανά του, βελτιώνοντας τη λειτουργία τους και αυξάνοντας τη ζωτικότητα του ανθρώπινου σώματος. Ο Ηλεκτροβελονιστής εφαρμόζει με
Κινέζική Βοτανοθεραπεία
Η Κινέζικη Βοτανολογία (zhōng yào xue,) είναι η μελέτη φυτικών και άλλων φυσικών υλικών (ορυκτών, ζωικών κα.) που σαν σκοπό έχει τη χρήση τους για θεραπεία. H κινέζικη βοτανοθεραπευτική, είναι ένα μέρος της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, της οποίας αποτελεί εφαρμογή. Το πιο αποδεκτό και περιεκτικό βιβλίο της κινέζικη βοτανοθεραπευτική είναι του LI SHI ZHEN (που θεωρείται και ο πατέρας της κινέζικης βοτανοθεραπευτικής), «Μεγάλη Φαρμακολογία», 1596 μ.X., που περιλαμβάνει περίπου 2.000 δρόγες (1.200 βότανα, 450 ζωικής προελεύσεως, 280 ορυκτά). Το 1977, το Jiang Su College of TCM (Traditional Chinese Medicine), στην Kίνα, μετά από 25 χρόνια μελετών εκδίδει την «Εγκυκλοπαίδεια Παραδοσιακών Κινεζικών φαρμακευτικών ουσιών», που περιλαμβάνει 5.767 βότανα. Από τις αρχές του 19ου αι. γίνεται επιστημονική έρευνα πάνω στις ιδιότητες των κινέζικων βοτάνων και πιο έντονα, τα τελευταία 80 χρόνια σε εργαστήρια στην Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία, Ρωσία, Γερμανία και HΠA. Tα κινέζικα βότανα όλο και περισσότερο, παγκοσμίως, αναγνωρίζονται ως ισχυρή, δραστική και ασφαλής εναλλακτική μέθοδος θεραπείας. Π.χ., σήμερα, περίπου το 80% των Ιαπώνων ιατρών χορηγούν στους

Ο κύριος στόχος της παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής είναι  κυρίως να επαναφέρει τη φυσική ροή της ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα και να   ξαναφέρει τον δέκτη ξανά σε αρμονία με την παγκόσμια ενέργεια γύρω του (Τάο). Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, η ζωτική ενέργεια του σώματος (Qi ή Chi) ρέει δια μέσου ενός συστήματος αγωγών (μεσημβρινών).  Η ενέργεια αυτή αποτελείται από την συνένωση δύο διαφορετικών αρχών: του yin και του yang, αρχετυπικών ποιοτήτων που καθορίζουν κάθε τι σε ολόκληρο το Σύμπαν. Πίσω από κάθε πρόβλημα υγείας, σωματικής ή ψυχικής, βρίσκεται μια ανισορροπία ανάμεσα στο yin και στο yang. Τότε η ενέργεια που ρέει στους μεσημβρινούς διαφοροποιείται από την κατάσταση ισορροπίας, είτε ως προς την ποσότητα (κατάσταση υπερβολής ή ανεπάρκειας), είτε ως προς την κινητική κατάσταση (κατάσταση στασιμότητας ή υπερκινητικότητας) είτε τέλος ως προς την πληροφορία που η ενέργεια μεταφέρει. Αυτή η ανισορροπία μεταφράζεται από το σώμα μας ως πόνος, ασθένεια, έλλειψη χαράς, αίσθηση ενόχλησης ή δυσφορίας.

Αυτό το οποίο πετυχαίνουμε μέσα από την παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική είναι η εξισορρόπηση της σχέσης μεταξύ του yin και του yang, κάτι που οδηγεί την αποκατάσταση της διαταραχής που εκδηλώνεται με το συγκεκριμένο σύμπτωμα. 

Ο ασκών την παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική θα συγκεντρώσει διάφορα στοιχεία από την εικόνα και ζωή του δέκτη και θα χρησιμοποιήσει επίσης για αυτή τη διαδικασία  διαγνωστικά στοιχεία από την γλώσσα, τον σφυγμό, το πρόσωπο.

Παρέχονται συνεδρίες και διοργανώνονται σεμινάρια απο την κ. Εύα Κουκούτση.

 Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 


Εναλλακτικές Αγωγές

Είναι ένα σύνολο από εναλλακτικές αγωγές θεραπείας αλλά και βελτίωσης της υγείας μας όπως η ανθοθεραπεία, η ομοιοπαθητική, η οστεοπαθητική και εφαρμογές της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, χαρακτηριστικότερες εκ των οποίων είναι ο βελονισμός και η μοξαθεραπεία.

Θεραπευτικό μασάζ

Οι επιστημονικές βάσεις της δράσης του μασάζ είναι πολλές. Το μασάζ λειτουργεί σε συνεργία με το κυκλοφορικό, το αρθρομυϊκό και το νευρικό σύστημα. Το θεραπευτικό μασάζ χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες, τους συνδετικούς ιστούς & βοηθάει την διάσπαση του υποδόριου λίπους, βελτιώνοντας την εμφάνιση της επιδερμίδας.

Διαγνωστικές Μέθοδοι

Το τεστ διατροφικής δυσανεξίας μπορεί να αποκαλύψει τις τροφές που επηρεάζουν τον μεταβολισμό και δεν ταιριάζουν στον οργανισμό μας. Συμπληρωματικά στο τεστ διατροφικής δυσανεξίας (τεστ τροφών) λειτουργεί μία ολιστική προσέγγιση που να περιλαμβάνει ένα διαιτολόγιο & συμπληρώματα διατροφής.

Σεμινάρια

Το κέντρο διοργανώνει σεμινάρια πάνω στα αντικείμενα τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6977709747 & 6951768557

Σκοπός μας είναι η αποκατάσταση της υγείας που αυξάνει τη διάθεση για κίνηση και δραστηριότητα και την δίψα για ζωή. Για το λόγο αυτό στο κέντρο μας υπάρχει μια πολυφωνία μεθόδων που στοχεύουν στην διαφορετικότητα και την ατομικότητα του κάθε ανθρώπου.
>>