Κινέζική Βοτανοθεραπεία

πανάρχαια μέθοδος θεραπείας


Η Κινέζικη Βοτανολογία (zhōng yào xue,) είναι η μελέτη φυτικών και άλλων φυσικών υλικών (ορυκτών, ζωικών κα.) που σαν σκοπό έχει τη χρήση τους για θεραπεία. H κινέζικη βοτανοθεραπευτική, είναι ένα μέρος της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, της οποίας αποτελεί εφαρμογή. Το πιο αποδεκτό και περιεκτικό βιβλίο της κινέζικη βοτανοθεραπευτική είναι του LI SHI ZHEN (που θεωρείται και ο πατέρας της κινέζικης βοτανοθεραπευτικής), «Μεγάλη Φαρμακολογία», 1596 μ.X., που περιλαμβάνει περίπου 2.000 δρόγες (1.200 βότανα, 450 ζωικής προελεύσεως, 280 ορυκτά). Το 1977, το Jiang Su College of TCM (Traditional Chinese Medicine), στην Kίνα, μετά από 25 χρόνια μελετών εκδίδει την «Εγκυκλοπαίδεια Παραδοσιακών Κινεζικών φαρμακευτικών ουσιών», που περιλαμβάνει 5.767 βότανα.

Από τις αρχές του 19ου αι. γίνεται επιστημονική έρευνα πάνω στις ιδιότητες των κινέζικων βοτάνων και πιο έντονα, τα τελευταία 80 χρόνια σε εργαστήρια στην Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία, Ρωσία, Γερμανία και HΠA. Tα κινέζικα βότανα όλο και περισσότερο, παγκοσμίως, αναγνωρίζονται ως ισχυρή, δραστική και ασφαλής εναλλακτική μέθοδος θεραπείας. Π.χ., σήμερα, περίπου το 80% των Ιαπώνων ιατρών χορηγούν στους ασθενείς συνταγές από κινέζικα βότανα, τα οποία οι ασθενείς προμηθεύονται μέσω κρατικών νοσοκομείων. Στην Νότια Kορέα, η κινέζικη βοτανοθεραπευτική είναι αναπόσπαστο μέρος του κρατικού συστήματος ιατρικής. Επίσης, η κινέζικη βοτανοθεραπευτική είναι πολύ εξαπλωμένη στην Αγγλία και Αυστραλία. Φυσικά, στην Kίνα κάθε νοσοκομείο χρησιμοποιεί τα κινέζικα βότανα.

pantrading

Κέντρο Εναλλακτικών Αγωγών Υγείας & Ευεξίας

δ :  Ανθ. Γαζή 1 / 3ος Όροφος / Λάρισα

Τ : 6977709747 / 6951768557

e : info@kentro-evexias.grverification code

Εισάγετε τον κωδικό ασφαλείαςΕναλλακτικές Αγωγές

Είναι ένα σύνολο από εναλλακτικές αγωγές θεραπείας αλλά και βελτίωσης της υγείας μας όπως η ανθοθεραπεία, η ομοιοπαθητική, η οστεοπαθητική και εφαρμογές της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, χαρακτηριστικότερες εκ των οποίων είναι ο βελονισμός και η μοξαθεραπεία.

Θεραπευτικό μασάζ

Οι επιστημονικές βάσεις της δράσης του μασάζ είναι πολλές. Το μασάζ λειτουργεί σε συνεργία με το κυκλοφορικό, το αρθρομυϊκό και το νευρικό σύστημα. Το θεραπευτικό μασάζ χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες, τους συνδετικούς ιστούς & βοηθάει την διάσπαση του υποδόριου λίπους, βελτιώνοντας την εμφάνιση της επιδερμίδας.

Διαγνωστικές Μέθοδοι

Το τεστ διατροφικής δυσανεξίας μπορεί να αποκαλύψει τις τροφές που επηρεάζουν τον μεταβολισμό και δεν ταιριάζουν στον οργανισμό μας. Συμπληρωματικά στο τεστ διατροφικής δυσανεξίας (τεστ τροφών) λειτουργεί μία ολιστική προσέγγιση που να περιλαμβάνει ένα διαιτολόγιο & συμπληρώματα διατροφής.

Σεμινάρια

Το κέντρο διοργανώνει σεμινάρια πάνω στα αντικείμενα τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6977709747 & 6951768557

Σκοπός μας είναι η αποκατάσταση της υγείας που αυξάνει τη διάθεση για κίνηση και δραστηριότητα και την δίψα για ζωή. Για το λόγο αυτό στο κέντρο μας υπάρχει μια πολυφωνία μεθόδων που στοχεύουν στην διαφορετικότητα και την ατομικότητα του κάθε ανθρώπου.
>>