Κέντρο

Εναλλακτικών Αγωγών Υγείας & Ευεξίας

Μπορεί η ασθένεια από εχθρός να γίνει διάλογος με τον εαυτό μας;

Μπορεί να εμπεριέχει το σπέρμα της θεραπείας της;


Η ζωή μας βρίσκεται συνεχώς σε μια ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ υγείας και ασθένειας. Τι να θέλει άραγε να εκφράσει η ψυχή μας μέσα από την ασθένεια; Το σύμπτωμα μιας ασθένειας είναι σαν τον ανθό ενός λουλουδιού. Είναι το τελευταίο μέρος ενός φυτού που αναπτύσσεται. Η θεραπεία του συμπτώματος είναι σαν να κόβουμε το λουλούδι. Αλλά το φυτό παραμένει ανέγγιχτο. Αν αγκαλιάσουμε αυτούς τους «εχθρούς» θα αναγνωρίσουμε την ασθένεια ως γλώσσα της ψυχής. Η εσωτερική διάνοια του σώματος καθρεπτίζει την σοφία του σύμπαντος. Ας πορευτούμε με αγάπη προς αυτήν.

 


Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και κάθε σώμα είναι αυστηρά μοναδικό επίσης. Αντιμετωπίζουμε την ανθρώπινη υπόσταση ως μια μοναδική Ολότητα (σωματική-συναισθηματική και νοητική). Μία ασθένεια μπορεί να φαίνεται εξωτερικά παρόμοια με εκείνη άλλων ανθρώπων, όμως ο συνδυασμός των παραγόντων που αποτελούν τις αιτίες της είναι μοναδικός σε κάθε άνθρωπο.

 

Η έλλειψη άσκησης και σωστής διατροφής, η μόλυνση του περιβάλλοντος, το γενικευμένο άγχος λόγω ανατροπής/άρσης των αξιών, η μη σωστή χρήση της ανάπτυξης της τεχνολογίας και η απομόνωση του σημερινού ανθρώπου από την κοινωνία, η αναζήτηση της ύπαρξής μας με διαστρεβλωμένες αντιλήψεις καθώς και οι κληρονομικές προδιαθέσεις, διαμορφώνουν έναν προσωπικό τρόπο με τον οποίο ο καθ' ένας βιώνει την πραγματικότητα.

O Πλούταρχος ορίζει την ΥΓΕΙΑ ως ΑΡΜΟΝΙΑ  και την αρρώστια ως ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ  (για  να επαναφέρουμε την υγεία σε έναν άνθρωπο, θα πρέπει πρώτα να ερευνηθεί, η αρρώστια). Όπως ακριβώς και στη Μουσική, για να δημιουργήσουμε την Αρμονία, πρώτα εξετάζουμε τη Δυσαρμονία.

Οι Ολιστικές μέθοδοι επαναφοράς του ανθρώπου προς το σεβασμό της ύπαρξης και την εναρμόνισή του με τον κόσμο, έχουν εφαρμοστεί από τα πανάρχαια χρόνια. Κάθε ολιστική μέθοδος ασχολείται με την αιτία της δημιουργίας της ασθένειας και όχι μόνο με το σύμπτωμα.

 Oι ίδιες θεραπείες   δεν ταιριάζουν σε όλους τους ανθρώπους, σε όλες τις ασθένειες και τις αιτίες που τις δημιουργούν. Μία θεραπεία δεν  καλύπτει κάθε άνθρωπο, κάθε πρόβλημα υγείας του και κάθε αιτία που κρύβεται πίσω από αυτό. Ένας  θεραπευτής που έχει εκπαιδευτεί σε μία και μόνη τεχνική δεν είναι επαρκής για την αντιμετώπιση όλων (ή έστω αρκετών) διαφορετικών θεμάτων προς αντιμετώπιση και δεν είναι συμβατός με κάθε σώμα και ανάγκη.

Σκοπός μας είναι η αποκατάσταση της υγείας που αυξάνει τη διάθεση για κίνηση και δραστηριότητα και την δίψα για ζωή. Για το λόγο αυτό στο κέντρο μας υπάρχει μια πολυφωνία μεθόδων που στοχεύουν στην διαφορετικότητα  και την ατομικότητα του κάθε ανθρώπου.

Το κέντρο μας έρχεται να προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα αφύπνισης της επιθυμίας για μια καλή ζωή με  ΥΓΕΙΑ και ΕΥΕΞΙΑ.


Εναλλακτικές Αγωγές

Είναι ένα σύνολο από εναλλακτικές αγωγές θεραπείας αλλά και βελτίωσης της υγείας μας όπως η ανθοθεραπεία, η ομοιοπαθητική, η οστεοπαθητική και εφαρμογές της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, χαρακτηριστικότερες εκ των οποίων είναι ο βελονισμός και η μοξαθεραπεία.

Θεραπευτικό μασάζ

Οι επιστημονικές βάσεις της δράσης του μασάζ είναι πολλές. Το μασάζ λειτουργεί σε συνεργία με το κυκλοφορικό, το αρθρομυϊκό και το νευρικό σύστημα. Το θεραπευτικό μασάζ χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες, τους συνδετικούς ιστούς & βοηθάει την διάσπαση του υποδόριου λίπους, βελτιώνοντας την εμφάνιση της επιδερμίδας.

Διαγνωστικές Μέθοδοι

Το τεστ διατροφικής δυσανεξίας μπορεί να αποκαλύψει τις τροφές που επηρεάζουν τον μεταβολισμό και δεν ταιριάζουν στον οργανισμό μας. Συμπληρωματικά στο τεστ διατροφικής δυσανεξίας (τεστ τροφών) λειτουργεί μία ολιστική προσέγγιση που να περιλαμβάνει ένα διαιτολόγιο & συμπληρώματα διατροφής.

Σεμινάρια

Το κέντρο διοργανώνει σεμινάρια πάνω στα αντικείμενα τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6977709747 & 6951768557

Σκοπός μας είναι η αποκατάσταση της υγείας που αυξάνει τη διάθεση για κίνηση και δραστηριότητα και την δίψα για ζωή. Για το λόγο αυτό στο κέντρο μας υπάρχει μια πολυφωνία μεθόδων που στοχεύουν στην διαφορετικότητα και την ατομικότητα του κάθε ανθρώπου.
>>