Γνωστική Ομοιοπαθητική

το νέο ρεύμα ομοιοπαθητικής


Η γνωστική ομοιοπαθητική είναι ένα νέο ρεύμα ομοιοπαθητικής το οποίο ορίστηκε και συστηματοποιήθηκε από το Γεώργιο Λουκά. Σύμφωνα με αυτή τη θεώρηση ο ομοιοπαθητικός εστιάζεται όχι μόνο στα συμπτώματα αλλά και στις πεποιθήσεις του ατόμου για τη ζωή.

Για τη Γνωστική Ομοιοπαθητική κάθε άτομο έχει τις δικές του αρχές-ιδέες τις οποίες ιεραρχεί πάνω από κάθε τι στη ζωή. Για παράδειγμα, άλλος ιεραρχεί πάνω από όλα το χρήμα, άλλος την οικογένεια, άλλος την ερωτική σχέση, άλλος τη δόξα, άλλος τα οράματά του κ.λ.π. Όταν στο άτομο υπάρχει ανισορροπία σε επίπεδο «ιδεών» διαταράσσεται η ψυχική και ενδοκρινική ισορροπία και συνεπώς και η ισορροπία των οργάνων του σώματος. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποκατάσταση της ισορροπίας σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο είναι η ισορροπία σε επίπεδο «ιδεών».

Το άτομο στο οποίο εφαρμόζεται η γνωστική ομοιοπαθητική αλλάζει τρόπο σκέψεως με αποτέλεσμα να μπορεί να προσαρμόζεται και να ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος. Για τις ανάγκες της γνωστικής ομοιοπαθητικής έχουν παρασκευαστεί δεκάδες νέα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Μια κατηγορία είναι τα «τριπλά άλατα» που για τις κλινικές τους εφαρμογές δόθηκε στον Γεώργιο Λουκά το βραβείο Pavlof.

Για περισσότερες πληροφορίες για την γνωστική ομοιοπαθητική

 • http://www.medicinbio.com/
 • http://www.organon2001.gr/
 •  

  pantrading

  Κέντρο Εναλλακτικών Αγωγών Υγείας & Ευεξίας

  δ :  Ανθ. Γαζή 1 / 3ος Όροφος / Λάρισα

  Τ : 6977709747 / 6951768557

  e : info@kentro-evexias.gr  verification code

  Εισάγετε τον κωδικό ασφαλείας  Εναλλακτικές Αγωγές

  Είναι ένα σύνολο από εναλλακτικές αγωγές θεραπείας αλλά και βελτίωσης της υγείας μας όπως η ανθοθεραπεία, η ομοιοπαθητική, η οστεοπαθητική και εφαρμογές της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, χαρακτηριστικότερες εκ των οποίων είναι ο βελονισμός και η μοξαθεραπεία.

  Θεραπευτικό μασάζ

  Οι επιστημονικές βάσεις της δράσης του μασάζ είναι πολλές. Το μασάζ λειτουργεί σε συνεργία με το κυκλοφορικό, το αρθρομυϊκό και το νευρικό σύστημα. Το θεραπευτικό μασάζ χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες, τους συνδετικούς ιστούς & βοηθάει την διάσπαση του υποδόριου λίπους, βελτιώνοντας την εμφάνιση της επιδερμίδας.

  Διαγνωστικές Μέθοδοι

  Το τεστ διατροφικής δυσανεξίας μπορεί να αποκαλύψει τις τροφές που επηρεάζουν τον μεταβολισμό και δεν ταιριάζουν στον οργανισμό μας. Συμπληρωματικά στο τεστ διατροφικής δυσανεξίας (τεστ τροφών) λειτουργεί μία ολιστική προσέγγιση που να περιλαμβάνει ένα διαιτολόγιο & συμπληρώματα διατροφής.

  Σεμινάρια

  Το κέντρο διοργανώνει σεμινάρια πάνω στα αντικείμενα τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6977709747 & 6951768557

  Σκοπός μας είναι η αποκατάσταση της υγείας που αυξάνει τη διάθεση για κίνηση και δραστηριότητα και την δίψα για ζωή. Για το λόγο αυτό στο κέντρο μας υπάρχει μια πολυφωνία μεθόδων που στοχεύουν στην διαφορετικότητα και την ατομικότητα του κάθε ανθρώπου.
  >>