Βασικές αρχές Βοτανοθεραπείας

 

 

Βασικές αρχές Βοτανοθεραπείας

 Α κύκλου σπουδών  Νοέμβριος 2017-Ιουνιος 2018

 Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες των ελληνικών βοτάνων.  Η ιστορία της βοτανοθεραπείας  ξεκινά πολύ πριν από την Ιατρική του γνωστού πολιτισμού. Το μάθημα  εστιάζεται στην μελέτη και ανάλυση των βοτάνων του τόπου μας. Έχουν επιλεγεί περίπου 60 ελληνικά βότανα, τα οποία θα εξετασθούν  από την σκοπιά της Ιπποκρατικής  Ιατρικής, αλλά και από σε επιστημονικές αναφορές που έχουν δημοσιευτεί, επιχειρώντας έτσι μια σύνδεση της λαϊκής βοτανοθεραπείας  με τη σύγχρονη επιστημονικά αποδεδειγμένη χρήση φυτών.

 

 

Α και Β  κύκλος

Γνωριμία με τα βότανα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ  :


 • Ιστορική αναδρομή της βοτανοθεραπείας
 • Στοιχεία εθνοφαρμακολογίας (περιγραφή σύγχρονων μεθόδων μελέτης φυσικών φαρμακευτικών υλών - εθνοβοτανική)
 • Μέθοδοι παρασκευής απλών φαρμακευτικών σκευασμάτων (αφέψημα, έγχυμα, βάμμα κλπ.).
 • Βασικά στοιχεία  φαρμακογνωσίας (αναφορά στις  δραστικές χημικές ενώσεις που        προέρχονται από φυτά.
 • Materia Medica - Μονογραφίες βοτάνων, πρωτόκολλα και μελέτες σύγχρονων πανεπιστημίων .Αναφορές στην σύγχρονη βιβλιογραφία και τις βιοχημικές ιδιότητες των φυτών.
 • Αναφορά στη χρήση βιταμινών, ολιγοστοιχείων, σκευασμάτων του εμπορίου για ολιστική αντιμετώπιση της ασθένειας (βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, ένζυμα, προβιοτικά, εκχυλίσματα κ.λπ.)
 • Ολιγοθεραπεία .Τα ολιγοστοιχεία και η δράση τους
 • Οξεοβασική ισορροπία-Αλκαλική δίαιτα
 • Σύνδεση των βοτάνων με τις θεραπευτικές χρήσεις τους. Βοτανική αντιμετώπιση ασθενειών του:
 1. Ανοσοποιητικού συστήματος
 2. Αναπνευστικού συστήματος
 3. Κυκλοφορικού συστήματος
 4. Νευρικού Συστήματος
 5. Πεπτικού συστήματος
 6. Ουροποιητικού συστήματος
 7. Γενετικού Συστήματος
 8. Μυοσκελετικού συστήματος

 

 

Διδάσκουσα : Κοέν Ρασέλ Φαρμακοποιός Ph.D.  

 

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 55+55=110  ώρες

Έναρξη σεμιναρίων  Α κύκλου   11/2017   

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Ανά κύκλο):

Εγγραφή: 100€

Δίδακτρα: 650€

 

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 4 ΑΤΟΜΑ

Σε όλα τα σεμινάρια παρέχονται σημειώσεις  & βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Για  οποιαδήποτε  πληροφορία  απευθυνθείτε  στο...


 

Ανθίμου Γαζή 1  Λάρισα

τηλ. 6977709747 , 6951768557   


info@kentro-evexias.gr

 

 


Εναλλακτικές Αγωγές

Είναι ένα σύνολο από εναλλακτικές αγωγές θεραπείας αλλά και βελτίωσης της υγείας μας όπως η ανθοθεραπεία, η ομοιοπαθητική, η οστεοπαθητική και εφαρμογές της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, χαρακτηριστικότερες εκ των οποίων είναι ο βελονισμός και η μοξαθεραπεία.

Θεραπευτικό μασάζ

Οι επιστημονικές βάσεις της δράσης του μασάζ είναι πολλές. Το μασάζ λειτουργεί σε συνεργία με το κυκλοφορικό, το αρθρομυϊκό και το νευρικό σύστημα. Το θεραπευτικό μασάζ χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες, τους συνδετικούς ιστούς & βοηθάει την διάσπαση του υποδόριου λίπους, βελτιώνοντας την εμφάνιση της επιδερμίδας.

Διαγνωστικές Μέθοδοι

Το τεστ διατροφικής δυσανεξίας μπορεί να αποκαλύψει τις τροφές που επηρεάζουν τον μεταβολισμό και δεν ταιριάζουν στον οργανισμό μας. Συμπληρωματικά στο τεστ διατροφικής δυσανεξίας (τεστ τροφών) λειτουργεί μία ολιστική προσέγγιση που να περιλαμβάνει ένα διαιτολόγιο & συμπληρώματα διατροφής.

Σεμινάρια

Το κέντρο διοργανώνει σεμινάρια πάνω στα αντικείμενα τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6977709747 & 6951768557

Σκοπός μας είναι η αποκατάσταση της υγείας που αυξάνει τη διάθεση για κίνηση και δραστηριότητα και την δίψα για ζωή. Για το λόγο αυτό στο κέντρο μας υπάρχει μια πολυφωνία μεθόδων που στοχεύουν στην διαφορετικότητα και την ατομικότητα του κάθε ανθρώπου.
>>