Ανθοθεραπεία

Θεραπεία με ανθοϊάματα


Η Ανθοθεραπεία βασίζεται στον ιατρό Έντουαρντ Μπαχ ο οποίος στην Αγγλία έκανε τις πρώτες μελέτες πάνω σε μια νέα θεραπευτική σύλληψη: συγκεκριμένα άνθη, αν τύχουν συγκεκριμένης επεξεργασίας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μεταδώσουν στον άνθρωπο, στα ζώα ή στα φυτά συγκεκριμένη πληροφορία και να οδηγήσουν στην αλλαγή των αντιλήψεων και των συναισθημάτων του με επιθυμητό τρόπο. Το σύστημα των 38 ανθοϊαμάτων που δημιούργησε ο Έντουαρντ Μπαχ, που βασίζεται σε ισάριθμα άνθη, διαδόθηκε στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Τα ανθοϊάματα Μπαχ καλύπτουν ένα εύρος θεμάτων όπως φόβοι, θλίψη, αναποφασιστικότητα, δυσκολία αλλαγής, μη έκφραση, ζήλια, πικρία, και βοηθούν σε πολλά από τα καθημερινά μας προβλήματα. Καθώς όμως πολλοί άλλοι ερευνητές και θεραπευτές συνέχισαν τις έρευνές του, τις τελευταίες δεκαετίες έχει ανακαλυφθεί μία πληθώρα νέων ανθοϊαμάτων από πολλές άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα και έχει αυξήσει την αρχική γκάμα των ανθοϊαμάτων του Μπαχ. Τα περισσότερα από αυτά καλύπτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας τα ανθοϊάματα Μπαχ. Από αυτά, τα πιο γνωστά είναι τα Καλιφορνέζικα ανθοϊάματα , τα Αυστραλιανά, του Αμαζονίου. Τέλος έχουμε και ιάματα που παρασκευάζονται από ορυκτά. Ο τρόπος παρασκευής τους είναι απλός και μη τοξικός, ως εκ τούτου χορηγούνται με ασφάλεια και χωρίς παρενέργειες σε κάθε ομάδα ανθρώπων ακόμη και από βρέφη,  εγκύους, βρέφη, ηλικιωμένους ή ασθενείς.

pantrading

Κέντρο Εναλλακτικών Αγωγών Υγείας & Ευεξίας

δ :  Ανθ. Γαζή 1 / 3ος Όροφος / Λάρισα

Τ : 6977709747 / 6951768557

e : info@kentro-evexias.grverification code

Εισάγετε τον κωδικό ασφαλείαςΕναλλακτικές Αγωγές

Είναι ένα σύνολο από εναλλακτικές αγωγές θεραπείας αλλά και βελτίωσης της υγείας μας όπως η ανθοθεραπεία, η ομοιοπαθητική, η οστεοπαθητική και εφαρμογές της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, χαρακτηριστικότερες εκ των οποίων είναι ο βελονισμός και η μοξαθεραπεία.

Θεραπευτικό μασάζ

Οι επιστημονικές βάσεις της δράσης του μασάζ είναι πολλές. Το μασάζ λειτουργεί σε συνεργία με το κυκλοφορικό, το αρθρομυϊκό και το νευρικό σύστημα. Το θεραπευτικό μασάζ χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες, τους συνδετικούς ιστούς & βοηθάει την διάσπαση του υποδόριου λίπους, βελτιώνοντας την εμφάνιση της επιδερμίδας.

Διαγνωστικές Μέθοδοι

Το τεστ διατροφικής δυσανεξίας μπορεί να αποκαλύψει τις τροφές που επηρεάζουν τον μεταβολισμό και δεν ταιριάζουν στον οργανισμό μας. Συμπληρωματικά στο τεστ διατροφικής δυσανεξίας (τεστ τροφών) λειτουργεί μία ολιστική προσέγγιση που να περιλαμβάνει ένα διαιτολόγιο & συμπληρώματα διατροφής.

Σεμινάρια

Το κέντρο διοργανώνει σεμινάρια πάνω στα αντικείμενα τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6977709747 & 6951768557

Σκοπός μας είναι η αποκατάσταση της υγείας που αυξάνει τη διάθεση για κίνηση και δραστηριότητα και την δίψα για ζωή. Για το λόγο αυτό στο κέντρο μας υπάρχει μια πολυφωνία μεθόδων που στοχεύουν στην διαφορετικότητα και την ατομικότητα του κάθε ανθρώπου.
>>